Föryngra din hy på 5 dagar!

•för fastare,klarare jämnare hudton

•stramar förtidigt åldrad hud av solen

•bleker pimentförändringar

•reducerar acne&ärr efter acne

•minskar porer och orenheter

 

Vad är kemisk peeling!

Det stimulerar nybildning av frisk vävnad vilket ger lyster. Reducerar pigmentfläckar och minskar porer.

BokaTid Gron MorkBakgrund 120px 1

Kemisk peeling är ett samlingsnamn av olika behandlingar där man lägger olika aktiva ämnen på huden i syfte att förbättra och föryngra huden.

Varje dag bildas hudceller i vår hud. De gamla hudcellerna stöts bort och ersätts av nya. Ju äldre vi blir desto långsammare sker denna cellförnyelse. Man kan då genom att använda olika syror påskynda cellerna att bilda nya och på så sätt ökar också produktionen av kollagen (Det som gör huden spänstig).

 

De olika syror man kan använda är: AHA: Alpha hydroxid acids som är naturliga organiska syror. Man använder oftast Glycolsyra som utvinns från sockerrören. Lactic Acid: Mjölksyra som kommer från den sura mjölken.

Både glycolsyra och mjölksyra är milda. De jobbar med att “mjuka” upp hornlagret och peela bort så de yttersta hudcellerna stöts bort. De ökar också nybildningen av kollagen.

AHA syror kan också blandas i rengöringar och olika krämer. Gör man en kemisk peeling på salong eller klinik, kan man antingen lägga ren glycolsyra eller så är den uppblandad med andra ingredienser som tex Retinol (som är ett a- vitamin som också jobbar med kollegenstimuleringen) eller Kojic Acid( som har en blekande effekt på pigmentfläckar).

När AHA syran appiliceras på huden kan det börja pirra och i bland svida lite i huden. Ju mer van huden är vid AHA syra, desto mindre känns det. Är det första gången man använder AHA syra kan det känns lite mer. Man låter peelingen ligga på några minuter och tas sedan bort med ljummet eller kallt vatten tills det inte känns något längre. Efter behandlingen kan huden vara något röd, eller lite rosig, men det lägger sig ganska snart. Har man gjort Glycol/ Retinol syra peeling kan huden vara röd längre. Det finns också olika procentsatser och Ph- värden på peelinarna som bestämmer dess effekt på huden. Ju högre procent och ju lägre ph- värde en syra har, desto effektivare.

 

Efter peelingen har huden fått en direkt fräschör och fin lyster. Man kan känna sig torr och det kan även strama lite i huden. Det är ett bra tecken på att peelingen har gjort sitt.

Att göra en AHA syra peeing är alltså inget skadligt för huden, man blir inte sårig eller speciellt röd. Är man superkänslig och inte van vid AHA syror kan man ibland få som ytliga skrubbsår på vissa känsliga områden, men de försvinner och läker ihop fint utan minsta bestående “skada”.image6.(null)

BHA Beta Hydroxid Acids minskar talgproduktionen, kontrollerar akne och tar bort döda hudceller på ett lite mer effektivt sätt än AHA.

I BHA syror använder man oftast Salicylsyra som har en rengörande effekt i porerna. Denna syra passar de personer som har oren hud och akne eller aknebenägen hud. Vid behandling på salong eller klinik kan man lägga ren salicylsyra alt blanda glycolsyra och salicylsyra och då blir peelingen lite mildare. Vid användning av enbart Salisylsyra känns det rätt mycket i huden och efter behandlingen kan man vara lite röd. Man kan även här känna sig torr och flagna. Denna peeling är alltså lite effektivare och det blir en längre konvalisens även om man fortfarande kan visa sig bland folk.