Vad är trådning?BokaTid Gron MorkBakgrund 120px 1

 

En hårborttagningsmetod som tar bort hårstråna med roten och ger därför ett långvarigt resultat (till skillnad från t.ex. hårborttagningskräm och rakning där håret växer ut efter bara någon dag). Man tvinnar en tråd och drar den på ett speciellt sätt över huden så att alla strån följer med, även små tunna fjun. Metoden är flera tusen år gammal och har använts mycket i Mellanöstern och Asien.

Varför trådar man ansiktet?

Vissa gör det för att de har mörk hårväxt de vill bli av med, men även personer mer ljus hårväxt kan ha mycket hår i ansiktet, som ofta är väldigt långa också. Vissa stör sig på att det syns, t.ex i solljus, och vissa stör sig på att sminket inte lägger sig lika bra på områdena där man har mycket fjun.

Hur mycket kan man tråda?

Man kan antingen tråda små områden så som överläppen, underläppen och hakan, men man kan också tråda hela ansiktet, halsen och nacken. På vår salong är det olika prisklasser beroende på hur stort område man vill tråda, allt från trådning mini till trådning lyx! Man kan även tråda brynen, fast hos oss gör vi formen med pincett och sax och trådar sedan runt.

Behandlingen avslutas med en svalkande, lugnande och reparerande dagkräm som är 100% naturlig, 100% vegansk och 99% ekologisk.

Gör det ont?

Alla är olika känsliga, men ju grövre hårstrån man har desto mer känns det. Vissa tycker att det gör jätteont, vissa tycker att det är skönt och bara gör ont på vissa områden.

Hur ser man ut direkt efter?

Huden blir röd när man trådar, det är individuellt hur mycket, vissa blir jätteröda andra inte mycket alls. Huden känns lenare än babylen och lite varm. Det känns nästan som att man fått ett ansiktslyft!

Dagarna efteråt – På många personer så har man uppnått slutresultatet så fort rodnaden lägger sig, alltså efter bara någon timme efter behandlingen. På känslig hy så kan det dock komma utslag som ser ut som finnar, som försvinner efter 3-7 dagar. Också vanligt om man vaxar. Den lugnande hudvården efter behandlingen (som ingår i priset hos oss) gör att man får mindre risk för utslag, eller får mildare utslag. Viktigt också att vara noggrann med hudvården hemma dagarna efter. Dessa utslag kommer oftast enbart den första/de första gångerna man trådar, sedan vänjer huden sig.

Observera att dessa utslag sällan har med aknehy att göra, utan snarare för att man har en känslig hy.

Vad är det för skillnad på resultatet jämfört med andra metoder?

Metoder så som rakning och kräm är inte lika hållbara då hårstrået bara tas bort på ovansidan av huden, då växer det ut efter bara någon dag. Dessutom ger rakning en stubb-känsla när det växer ut, eftersom man skär av den tunna toppen på stråna.

Och jämfört med vaxning så är trådning mycket mer skonsamt, vaxning drar lite i huden också och tar stora partier samtidigt, vilket kan leda till exempelvis brustna blodkärl.

Hur länge håller det?

Det är olika hur snabbt håret växer, i ca 3 veckor brukar de flesta vara helt hårfria men på vissa tar det ännu längre tid. Om man trådar regelbundet så minskar hårväxten, och då behöver man inte tråda ofta alls.

Kan man få grövre hårväxt av att tråda?

Trådning stimulerar inte hårsäckarna och ska inte göra så att stråna blir grövre, som sagt så kan hårväxten tvärtom minska om man trådar regelbundet en längre tid.

Är det dåligt för huden att trådas?

Nej inte alls! Det sätter igång blodcirkulationen i huden och tar bort döda hudceller, lite som en peeling.