Tanspray, brun utan solBokaTid Gron MorkBakgrund 120px 1

 

Vill du ha en jämn och fin bränna utan att behöva använda dig av solarium? Nu har det äntligen kommit till Sverige, airbrush tanning, den senaste tekniken för att få en naturlig solbränna. Med hjälp av airbrush-teknik sprayas huden brun - snabbt, enkelt och helt ofarligt.

Hur blir huden brun?

Den aktiva ingrediensen i lösningen är dihydroxyacetone (DHA). Denna blandning har använts I flera år. DHA reagerar med proteinerna i det översta hudlagret för att ge en solbränna. Nyansen mörknar med upprepade behandlingar. Airbrush tanning ger en jämn och naturlig solbränna.

Hur länge varar behandlingen?

En bra grundfärgning verkar i 5-7 dagar. Behandlingen ska upp- repas minst en gång per vecka för att behålla en gyllene färg.

Hur lång tid tar det?

Det tar normalt mellan 4 – 6 minuter för att applicera solsprayen på hela kroppen. Låt huden torka i ca. 10 minuter innan du tar på dig kläderna. Genom att vänta undviker man ränder etc. i huden.

Vad är fördelarna?

Du får ett snabbare resultat än om du solar naturligt eller i solarium

Du bränner dig inte och du utsätter inte din kropp för farlig UV-strålning

Du kan snabbt bli brun till speciella tillfällen, tex. nyårsbalen

Du kan få en gyllene jämn solbränna på platser du har tidigare haft svårt att sola naturligt

Ljusa personer kan förbättra sin solbränna

Vad ska jag ha på mig?

Bikini, baddräkt, badbyxor eller underkläder Efter behandlingen rekommenderas löst sittande kläder. Lösningen färgar inte kläderna.

Förberedelser

Du förbereder sig bäst genom att ha duschat och gjort en kropps- peeling innan behandlingen. Huden skall även vara fri från kosmetika. Se också steg 1 och 2 under förberedelser innan brun-utan-sol behandlingar

Hur säker är DHA?

DHA har använts i kosmetika i åratal. DHA är den enda, hittills, aktiva ingrediens för solning utan sol som godkänts av US Food & Drug Administration (FDA), det amerikanska livsmedelsverket.

Hur fungerar DHA?

Alla effektiva solfria medel innehåller DHA. Det är ett färglöst bindemedel av socker som när det appliceras på huden förenar sig kemiskt med översta hudlagret och ger en mörknande effekt. DHA skadar ej huden eftersom det endast påverkar de yttre hudcellerna.

Airbrush Tanning, frågor & svar

Vad innehåller solspraylösningen?

Alla aktiva ingedienser i lösningen finns i vanlig kosmetika. Nyckelingrediensen är DHA - dihydroxyaceton, som är den aktiva ingrediensen i nästan alla "brun-utan-sol" produkter som är fram- ställda av sockerbetan.

Hur lång tid tar det att bli sprayad?

Det tar ca 4-6 minuter att bli sprayad och ca 10 minuter att torka, sen är det klart. Så lätt är det!

Hur ofta bör man bli sprayad?

Det är helt upp till dig Om du blir sprayad en gång i veckan får du en fantastisk färg. Vissa väljer att göra det fler gånger för att uppnå en ännu mörkare färg. Det är helt upp till en själv att göra det oftare och det är helt ofarligt att göra det ofta. Vi rekommen- derar förstagångs användare att börja lugnt med en gång i veckan.

Hur länge varar färgen?

Mellan 6-10 dagar. I vissa fall ännu längre!

Jag har väldigt ljus hy och har aldrig kunnat sola utan att bränna mig! Kommer jag att bli brun?

Absolut!

Vad är skillnaden mellan att använda airbrush-tekniken jämfört med andra krämer eller "brun utan sol" produkter?

Tänk dig skillnaden mellan att använda händerna att dra färg över din bil eller använda en sprutpistol för att måla den. Hur mycket hjälp du än hade fått så hade det aldrig blivit så jämnt och naturligt som med en airbrush.

Är det tryggt att använda? Hur är det med allergiska reaktioner?

Det är helt tryggt och ofarligt att använda! Lösningen som sprayas på huden är framställd av sockerbetan. Den aktiva ingridiensen kallad DHA har blivit testat och godkänt av amerikanska FDA (Food & Drug Administration) sedan 1973.

Om du har en hyperkänslig hud eller allergisk mot "brun utan sol" produkter bör du ta det försiktigt när du testar och konsultera en hudläkare innan du använder solspray eller någon annan "brun utan sol" produkt. Det har varit väldigt få rapporter om reaktioner av något slag (mindre än 5%).

Luktar det?

Vi använder bara de bästa lösningarna! I början kommer det en doft som påminner om hudkräm men den doftar olika mycket från människa till människa. Denna doft avtar efter hand och när du duschar försvinner den helt.

Vad händer om man andas in sprayen eller får det i ögonen?

Även om lösningen inte innehåller något känt ämne som orsakar problem, så rekommenderar vi att man håller andan och sluter ögonen under tiden man blir sprayad i ansiktet.

Hur är det med håret?

Lösningen skadar eller fläckar INTE ditt hår!

Kommer lösningen att färga av sig på kläderna?

Eventuell färgning går bort direkt i tvätten Vi rekommenderar att man har löst sittande kläder på sig direkt efter behandlingen för att undvika detta.